13 Kasım 2009

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

TX RX Nedir?
Maxicep.com - Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler
Tx Rx software operasyonları için telefon ile bilgisayar arasında iletişim kurmamıza yardımcı olan bir iletişim tipi/şeklinin adıdır.

CPU Nedir?

CPU merkez işlem ünitesidir. Telefonun bir parçası ve beynidir. Tüm telefonların bir cpu su vardır ama cpu Çin telefonları için çok önemlidir. Çin telefonları çeşitli cpu lara sahiptir.

Cpu Çin telefonları için neden önemlidir?

Her telefonun bir cpu su vardır ama Çin telefonları için cpu çok önemlidir. Çeşitli Çin telefonu cpu larına yazılım esnasında çok farklı ayar ve sürücü kullanılmaktadır. Herhangi bir modeli tamir edeceğimiz zaman telefona bakınca hangi model hangi cpu yu kullanır bilemezsiniz.

CPU tipini ve modelini nasıl anlarız?

Artık bir çok otomatik tarayıcılarla neyi tamir edeceksek ona ait cpu yu bulmak hiç problem değil. Bunu telefonu açarak arka kısından da görebilirsiniz.

MTK CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Spreadtrum CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Infineon CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Sky/Skyworks CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

ADI/AD CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Philips CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Agree CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

TI / Power Management CPU

Çin Telefonları İle İlgili Bilinmesi Gereken Terimler

Flash çip ve RAM nedir?

Flash chip telefonun software içindeki depodur.

Flash çip ismi/modeli Çin telefonları için aynı CPU gibi önemlidir.

Flash Chip aynı CPU gibi Çin telefonları için çok önemlidir. Çünkü herhangi bir Çin telefonuna flash atacağımız zaman o telefonda hangi flash chip kullanılmış bilemeyiz. Flash chip de en mükemmel flash dosyasını bulabiliriz. Öte yandan yükleyeceğimiz yanlış bir flash telefonun ölmesine sebep olacaktır.

Çin telefonlarının isimleriyle ilgili sorun nedir?

Çin telefonları için model ismi hiç önemli değil çünkü aynı isimde birçok telefon var ve aynı isim olmasına rağmen dizaynları, cpu ları, flash chip leri, girişleri ve software leri farklı farklıdır.

Çin telefonu tamirinde neleri bilmeye ihtiyacımız var?

1. CPU Tipini
2. Flash Chip modeli
3. Orijinal software i ve flash dosya versiyonu
4. Bağlantı tipi
5.
Bağlantı için hangi pinlere sahip olduğu


Çin telefonları için Flash dosyasının versiyonu çok önemlidir.

Flash dosyasının versiyonu da Çin telefonu için çok çok önemlidir çünkü telefonun orijinal flash versiyonunu kaybettiğinizde (üretici firmanın telefonu üretirken yüklediği) veya önce hangi dosyanın yüklü olduğunu bilmediğiniz zaman telefona flash atmak için büyük bir sorununuz var demektir. Yanlış bir versiyon ya da model in flash ını yüklediğiniz zaman aşağıdaki büyük sorunlarla karşılaşırsınız.

1. Flash atılır ama telefon ölür.
2. Beyaz bir ekran (gelen-giden çağrı yok)
3. Beyaz ekran (gelen çağrı var/giden yok)
4. Tuşlar çalışmaz
5. Simler tanımlanmaz.
6. Sim kapanır
7. Power on yapınca takılı kalır.
8. Şebeke bulunamaz
9. Şebeke olur fakat acil çağrı yazar ( bu sorun kötü veya hatalı sim bağlantısından kaynaklanır)
10.
Telefon kendi kendine reset atar.

Hangi ayarlar veya sürücüler?

Bir çok bedava ayarlar MTK, INFENEON, AD, SPREADTRUM, SKY vb. marketlerde yayınlanmaktadır. Ama her zaman komple ve kesin çözüm sürücülerdedir.

BİLGİSAYARDAN TELEFONA YAZILIM ATMAK VE YEDEK ALMAK İÇİN GEREKENLER

Arkadaşla çok sık karşılaştığımız bu soruyu bir başlık altında toplamak istedim.. Bu soruyu tamircilere ait olan bazı Türk forum sitelerinde sorsanız cevapları kesinlikle şu olur : "Hayır box olmadan yükleyemezsiniz."

Peki doğru olan bu mudur? Tabiki de değil. Doğru olsa neden sitede durmadan bu tür programları yayınlayalım ki? Eğer telefonunuz çalışır durumdaysa yani tamamen kapanmamışsa bal gibi de yedek alıp yazılım yükleyebilirsiniz.

Şimdi önemli bir konuya değinmek istiyorum. Şimdi bir çoğunuzun aklına "Ee biz bu programı denedik ama bağlanamadık." gibi sorular gelebilir. Forumda bir çok kez söyledim ama satır aralarında kaldığından çok da dikkat edilmeyen önemli bir detay var. Nedir bu önemli detay : USB Kablosu.. Bize telefonun yanında verdikleri usb kablosuyla yedek almak veya flash yüklemek imkansız. İki çesit usb kablosu var. Biri bizin kullandığımız usb cable yani usb kablosu, diğeri ve en önemlisi usb flasher kablosudur.

Cect i68 ve i9 USB Flasher

Aşağıdaki linkte Flash Tool isimli programla telefonun bilgisayardan nasıl yedeğinin alınacağının videosunu göreceksiniz.

http://uploaded.to/?id=tizs6k

Yani elinizde usb flasher varsa yazılım da yüklersiniz yedek de alırsınız. Ağaşıdaki linkte Cect P168 ve i9 telefonları için satılan usb flasher ı görebilirsiniz.


http://www.mysciphoneshop.com/i68-usb-flash-download-cable-p-8.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder